matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granice metoda l'hospitala
bobek:
lim x→0
(sinx)
2
4x
24 maj 00:35
kyrtap:
na co czekasz?
24 maj 01:08
HA HA HA:
chyba na zmiłowanie
24 maj 01:49
Mariusz:
l Hospital tutaj może być niewskazany
x
(sinx)
2
=
4
x
2
0
=
*1
2
=0
4
24 maj 06:13
albo tak:
1
sinx
sinx*
= 0
4
x
24 maj 10:32