rozwiaz rownania
agaaa5644: Rozwiaz rownania wielomianowe:
4x3−2x2+6x−3=0
8x3+12x2−2x−3=0
8x3−4x2−18x−3=0
12x3−4x2−3x+1=0
9x3−6x2+6x−4=0
6x3−4x2+15x−10=0
23 maj 23:00
52: Wszystkie są na jedno kopyto (chyba)
12x
3−4x
2−3x+1=0
4x
2(3x−1)−(3x−1)=0
(4x
2−1)(3x−1)=0
4x
2−1=0 v 3x−1=0
4x
2=1 v 3x=1
| | 1 | | 1 | | 1 | |
x= |
| v x=− |
| v x= |
| |
| | 2 | | 2 | | 3 | |
23 maj 23:05
5-latek: 12x3−4x2−3x+1=0
4x2(3x−1)−1(3x−1)=0
(3x−1)(4x2−1)=0 to 3x−1=0 lub 4x2−1=0 (a to już sama
23 maj 23:08
52: haha

wybraliśmy ten sam przykład
23 maj 23:09
5-latek: Czesc

Tak się jakos zlozylo .
Widze ze meczysz calki
23 maj 23:11
52: dobrze napisałeś... męczę
23 maj 23:11