X
X: Wyznacz równanie stycznej do wykresu funkcji f w punkcie P jesli:
a)f(x)= x
2 + 4x − 7, P(1,−2)
| | 4x+2 | |
c)f(x)= |
| , P(x0, 2) |
| | x+3 | |
23 maj 20:00
Godzio:
No to zaczynamy... Jakie jest równanie ogólne stycznej? (wzorek)
23 maj 20:01
Kacper:
Ja wiem
23 maj 20:02
Godzio:
Zobaczymy czy kolega
X wie
23 maj 20:03
23 maj 20:24
Mariusz: Pochodne miał ?
23 maj 20:36
Mariusz: f(x)=x
2+4x−7
y+2=(2*1+4)*(x−1)
y+2=6x−6
y=6x−8
4x+2=2x+6
2x=4
x=2
| | 4x+2 | | 4x+12−10 | | 10 | |
f(x)= |
| = |
| =4− |
| |
| | x+3 | | x+3 | | x+3 | |
23 maj 20:45
pawel: Miałem, mowie, ze nie rozumiem, ale wy swoje

/ zatrzymalem się w tym momencie;
banfotek.pl/image/1896337
23 maj 20:51
5-latek: Powiedz czego dokładnie nie rozumiesz ?
23 maj 21:10