macierze
Jadzia: Układ równań metodą kroneckera Capelliego
2x−y+z=2
3x+2y+2z=−2
x−2y+z=1
23 maj 14:26
Kacper:
Co znaczy metodą?
To twierdzenie to żadna metoda rozwiązania....
Twierdzenie mówi o liczbie rozwiązań równania, a nie jak je rozwiązać...
23 maj 14:47
Braun:
Albo eliminacja gaussa, ale cramerem.
23 maj 16:06
Jadzia: ja mam podane taka metode
23 maj 18:07
23 maj 18:25
Mariusz: Tak ale tutaj Kacper ma racje to twierdzenie mówi o liczbie rozwiązań równania
Można rozwiązywać tak jak zaproponował Braun
Jak ja chodziłem do szkoły częściej używaliśmy Cramera
23 maj 20:10