matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż, że...
mat:
x
2
− x −12
Wykaż, że funkcja f(x) =
nie ma miejsc zerowych.
√
−x
2
+ 4
5 gru 13:39
Godzio:
−x
2
+4≥0 x
2
≤4 x≤2 ∧ x≥−2 0=x
2
−x−12 Δ=1+48=49
1−7
x
1
=
=−3∉Df
2
1+7
x
2
=
= 4∉Df
2
5 gru 13:44