Obliczanie dziennej mocy ze Smoczych Kul z kilku tygodniowego dropu
kurzel131: Gram w grę o dragon ball i co roku obliczam ile czasu zajmie mi wytrenowanie danej ilości mocy,
jako ,że co roku dochodzą rzeczy ułatwiające jej zdobycie muszę coś nowego doliczać. Tu jest
kwestia smoczych kul, zdobywam je zabijając moby średnio 1,6 na dzień, z prezentu dziennego
mam 4 kule co tydzień i z czarnych kul mam co 98 dni mam 28 sztuk. Chodzi o obliczanie dziennej
mocy to dla 98 dni bym miał łącznie 156,8+56+28=240,8. Do wywołania życzenia potrzeba 7
kul z jednego życzenia na moc mam 843750j
Dostałem na forum taką odpowiedź
obliczasz średnią ilość PSK dziennie z tygodnia/miesiąca i masz wartość PSK dzienną.
Potem Sprawdzasz ile daje komplet − dzielisz tą wartość na 7 i mnożysz przez średnią dzienną
ilość PSK
to odpisałem tak
za 2 tyg. 30,4 kul co daje 2.17143 na dzień
komplet daje 843750j / 7 * 2.17143 = 229018,0078125 na dzień
odpowiedzi więcej nie dostałem, a szkołę skończyłem ze 4 lata temu.
23 maj 12:51
Draghan: No to gratuluję.

Niektórzy jeszcze się muszą męczyć w szkole.
23 maj 12:59
kyrtap: Dragon Ball
23 maj 13:30
kurzel131: Nie no bez offtopu ja to powinienem ogarnąć miesiąc temu, wzór dla 30 kul na dzień będzie dobry
czy nie?.
24 maj 10:23
kurzel131: Chyba mam:
dziennie mam 1,6 kul*98 dni to da mi 156,8
z prezentu co tydzień mam 4 kule * zamienione 98 dni na tygodnie da nam 56 kul
z csk co 98 dni da mi 28 kul
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
156,8+56+28=240,8/98 = 2,53878 kul dziennie
843750/7*2,53878=306013,6607 mocy dziennie.
17 cze 19:01