x | ||
y = | , 0<x<2π | |
2 |
(−1)(n−1) | ||
∑ | ||
2n−1 |
1 | ||
bn = − | tyle mi wyszlo, dobry wynik ? ![]() | |
n |
π | 1 | |||
f(x) = | − | ∑ sin(nx) | ||
2 | n |
π | ||
dla n = 2k zostanie mi samo | ? ![]() | |
2 |
π | (−1)(k−1) | |||
czyli mam f(x) = | + ∑ | dla n = 2k −1 (nieparzystych) | ||
2 | (2k−1) |
π | ||
czyli suma tego szeregu dla n parzystych to | = f(π) | |
2 |
π | (−1)(k−1) | |||
f(π) = | + ∑ | |||
2 | (2k−1) |
π | π | (−1)(k−1) | |||
= | + ∑ | ||||
2 | 2 | (2k−1) |
(−1)(k−1) | ||
0 = ∑ | ||
(2k−1) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |