matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznaczyć prawdopodobieństwo zdarzenia
Ania:
Dane: P(B') =
3
4
P(A∩B) =
1
5
P(A∪B) =
1
3
Wyznaczyć: P(B\(A∩B))
22 maj 23:34
Ania:
pierwsze to 3/4 drugie 1/5 trzecie 1/3
22 maj 23:34
dsa:
1/20
23 maj 17:04