zjawisko fotoelektryczne zewnetrzne pomocyyy
magda69: Praca wyjscia dla metalu wynosi 4.8 × 10
−19 J.
Pada na jego powierzchnie 3000 fotonow o energii 6eV i 6000 fotonow o energii 3eV.
Podaj maksymalna liczbe wybitych elektronow?
Prosze o pomoc od czego to zalezy jak policzyc z gory dziekuje
22 maj 22:45
magda69: Nikt nie pomoze?
22 maj 22:59
Benny: 6eV=6*1,6*10−19J=9,6*10−19J
3eV=3*1,6*10−19J=4,8*10−19J
Zostaną wybite wszystkie elektrony, ponieważ poszczególne energię są większe bądź równe pracy
wyjścia metalu.
23 maj 10:00
magda69: Dzieki bardzo
23 maj 11:37