matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka
biedny student:
oblicz całkę
cosx
2(cos(x/2))
2
−1
∫
dx=∫
dx = ∫(1 − 1/2[(cos(x/2))
2
])dx
1+cosx
2(cos(x/2))
2
jak to pociągnąc dalej ?
22 maj 16:46
ICSP:
1 + cos2x
cos
2
x =
2
22 maj 16:47
biedny student:
powinno wyjść x − tg(x/2) mi wychodzi x − 1/4(sin(x/2)cos(x/2)−x/4
22 maj 16:47
biedny student:
a skąd pochodzi ten tg w odpowiedziach ?
22 maj 16:51
ICSP:
jakoś wychodzi
cosx
1
1
= 1 −
= 1 −
1 + cosx
1 + cosx
x
2cos
2
2
i masz odpowiedź.
22 maj 16:53
biedny student:
dzięki
22 maj 17:02
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick