Proszę o rozwiązanie, trygonometria
krykson: cos2 10+cos2 80+ctg2 40+ctg2 50−2sin 45−ctg 60
22 maj 16:29
52: cos(10
o)=cos(90
o−80
o) i wzory redukcyjne i coś wyjdzie
22 maj 18:58
krykson: Czyli?
22 maj 20:17
Mila:
Między ctg jest dodawanie czy mnożenie może?
22 maj 20:25
krykson: Na 90% mnożenie, przepraszam za błąd
22 maj 20:38
Eta:
No to:
.....=1+1−√2−√3=.....
22 maj 20:44
Mila:
cos(80)=sin(10)
ctg(40)=tg(50)
| | √2 | | √3 | |
cos2(10)+sin2(10)+tg2(50)*ctg2(50)−2* |
| − |
| = |
| | 2 | | 3 | |
| | √3 | | 3√2−√3 | |
1+12−√2− |
| =2− |
| |
| | 3 | | 3 | |
22 maj 20:46
Eta:
| | √3 | |
A no tak  bo ctg60 o= |
| |
| | 3 | |
22 maj 20:47
krykson: a jak to obliczyć?
22 maj 20:52
krykson: Sorka nie odświeżyłem strony*
22 maj 20:52