matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
całkowy:
2
x
∫
dx jakie dać podstawienie. Musi być przez podstawienie koniecznie, takie
√
1−4
x
polecenie.
22 maj 15:47
J:
t = 2
x
, dt = 2
x
ln2
22 maj 15:48
ICSP:
t = 2
x
22 maj 15:48
całkowy:
Dziękuję !
22 maj 15:48
J:
upss .. dt = 2
x
ln2dx
1
dt
=
∫
= całka elementarna
ln2
√
1−t
2
22 maj 15:50