matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kąt α jest ostry i sinα=u{5}{7} zatem tgα=?
moskit:
Kąt α jest ostry i sinα=
5
7
zatem tgα=?
22 maj 14:25
J:
5
tgα =
x
22 maj 14:27
5-latek:
lub tez
sinα
tgα=
√
1−sin
2
α
22 maj 23:36