x(1−tgx) | ||
limx−>π/4 | ||
cos2x |
1−tgx | 1−sinxcosx | ||
= | = | ||
cos2x | cos2x−sin2x |
cosx−sinxcosx | |
= | |
(cosx−sinx)(cosx+sinx) |
cosx−sinx | |
= | |
cosx*(cosx−sinx)(cosx+sinx) |
1 | |
cosx*(cosx+sinx) |
π | x(1−tgx) | ||
* | = | ||
4 | cos2x |
π | (1−tgx) | ||
*x* | = | ||
4 | cos2x |
π | 1 | ||
*x* | |||
4 | cosx*(cosx+sinx) |
π | π | 1 | ||||
granica= | * | * | = | |||
4 | 4 | cosπ4*(cosπ4+sinπ4) |
π2 | 1 | ||
* | = | ||
16 | √22*(√22+√22) |
π2 | 1 | ||
* | = | ||
16 | √22*√2 |
π2 | 1 | ||
* | = | ||
16 | 22 |
π2 | 1 | ||
* | = | ||
16 | 1 |
π2 | |
16 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |