wektory
Luna: Dane są punkty A(1,3) B(4, −6) C(−3,4) D(3, −5). Oblicz współrzędne i długość wektorów: AB,
CD, BC, DA, DC, CB, BA. Narysuj po 3 wektory równe danym.
22 maj 12:09
J:
i gdzie masz problem ?
22 maj 12:13
Luna: Mój problem zaczyna się od oblicz.
22 maj 12:24
J:
A(xA,yA) , B(xB,yB) AB→ = [xB − xA , yB − yA]
22 maj 12:25
J:
długość wektora:
V [xV,yV] IVI = √(xV)2 + (yV)2
22 maj 12:27
Luna: a) AB→ = [3, −9] , IVI = 3 √10
22 maj 12:34
Luna: ?
22 maj 12:35
J:
co ?
22 maj 12:35
J:
nai zauważyłem .. .dobrze
22 maj 12:36
Luna: coś nie tak?
22 maj 12:36
Luna: a ok
22 maj 12:36
Luna: dziękuję za pomoc.
22 maj 12:37
J:
pokaż: BD
22 maj 12:38
Luna: BD→ [−1,1] IBDI= √2
22 maj 12:42
J:
22 maj 12:44
J:
i jeszcze jedno , jeśli masz wektor AB , to wektor BA ma współrzędne przeciwnych znaków
( nie musisz obliczać)
22 maj 12:45