| 3 | |||||||||||
Nie wiem dlaczego z moich obliczeń wychodzi | .. | ||||||||||
|
| 3a | ||
A w odpowiedziach jest | ||
| a+b |
| 3 | |||||||||||
mała poprawka | |||||||||||
|
| log38 | 3*log32 | 3 | ab | 3a | ||||||
log308= | = | = | * | = | ||||||
| log330 | log32+log315 | b | a+b | a+b |
| 1 | 1 | a+b | ||||
bo : log32+log315= | + | = | ||||
| b | a | ab |
| log28 | ||
log308 = | = | |
| log230 |
| 3 | 3 | ||||||||||||
= | = | ||||||||||||
| log215 + log22 |
|
| 3 | 3 | |||||||||||||||||||||
= | ||||||||||||||||||||||
|
|
| 3 | 3a | |||||||||
masz dobrze ... = | = | |||||||||
| a+b |