funkcja trygonometryczna
LITtech: Rozwiąż graficznie podane równie. Mam pytanie jak to narysować 2x2 + 1 = cos x lub sin x =
−3x
21 maj 22:51
J:
1) narysować wykres: f(x) = 2x + 1 oraz g(x) = cosx i zobaczyć, gdzie się przetną
2) podobnie: f(x) = −3x oraz g(x) = sinx
21 maj 22:53
LITtech:

no ok ale mi chodzi bardziej jaki wykres narysować aby to widzieć bo jak wiesz (zobacz rysunek
) te wykresy się trochę różnią i
się zastanawiam jak to połączyć
21 maj 22:57
LITtech: nie patrz na "pi3" i "o" źle mi się klikało
21 maj 22:58
J:

to jest 1)
21 maj 23:01
J:

to jest 2)
21 maj 23:02
LITtech: Dziękuje
21 maj 23:13