matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
iloczyn trygonometria
jasiek:
Zamień na iloczyn:
√
3
sinx−cosx, czy ktoś mógłby sprawdzić czy dobrze to robię?\
√
3
1
π
π
π
=2(
sinx−
cosx)=2(cos
sinx−sin
cosx)=2sin(
−x)
2
2
6
6
6
21 maj 20:16
Eta:
Bardzo dobrze
21 maj 20:22
jasiek:
21 maj 20:26