matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
c
aaddaa:
ciag (a
n
) jest okreslony wzorem a
n
=
5n−8
n−1
, gdzie n∊N
+
i n>1 . jezeli a
n
=2 to ile jest rowne n
5 gru 12:44
Godzio:
podstawienie jest takie trudne
? 2(n−1) = 5n−8 2n−2 = 5n−8 6=3n n=2
5 gru 12:49