matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
24
Aguuuniaaa:
Wykorzystując definicję logarytmu zapisz x jako logarytm a. 2
x
= 3 b. 3
x
= 2 c. 5
x
= 1 d. 4
x
=
√
10
20 maj 21:37
J:
a) x= log
2
3
1
d) x = log
4
√
10
= log
4
1/2
=
log
4
10
2
20 maj 21:40