17
Aguuuniaaa: Wyznacz wartość wyrażenia w postaci ułamka o całkowitym liczniku i mianowniku
a. 4 do potęgi −32
b. 27 do potęgi −23
c. 16 do potęgi −34
d. 125 do potęgi −43
20 maj 21:32
Aguuuniaaa:
Jest ktoś w stanie mi pomóc
21 maj 09:41
21 maj 10:58
Aguuuuuniaaa: A reszta?
21 maj 20:55
21 maj 21:06
Aguuuuuniaaa: A moge jeszcze prosić o c i d
21 maj 21:25
J:
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
c) = |
| = |
| = |
| = |
| |
| | (16)3/4 | | (4√16)3 | | 23 | | 8 | |
21 maj 21:28
Aguuuuuniaaa: Super dziękuje jeszcze d i będę ogromnie wdzięczna
21 maj 21:29
J:
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
d) = |
| = |
| = |
| = |
| |
| | (125)4/3 | | (3√125)4 | | 54 | | 625 | |
21 maj 21:31