oblicz
Blondi seksi kociak :p: a) 37 +25=
b) 14 −{5}{6}=
c) 932 ∙ 1027=
d) 625 : {4}{5}=
e) 1,45+21,73 =
f) 12,56−7,2 =
g) 3,68∙2,1 =
h) 26,39:1,3 =
i) 35 +2,4 =
j) 2,7:32 =
k) 20∙ (16 38 −5 35)=
l) (2,2∙0,7+0,06) :0,04 =
m) (2,5: 2513 +0,39 )∙ 1013 =
20 maj 18:49
Janek191:
Sexi, a nie umie zrobić takich łatwych rachunków ?
20 maj 18:53
Blondi seksi kociak :p: No cóż sexi nie zawsze oznacza inteligentny

A jeśli ktoś umiesszcza tu zadanie to chyba po to aby ktoś mu pomógł prawda Janek191 ?
20 maj 18:55
Janek191:
a) Sprowadź do wspólnego mianownika i dodaj
b) Podobnie]
c ) Poskracaj i pomnóż liczniki i mianowniki
d) Pomnóż przez odwrotność II ułamka
20 maj 19:09
Blondi seksi kociak :p: A o rowiązanie tych przykładów nie mogę liczyć?
20 maj 20:03
PW: Nie, nie odrabiamy prac domowych, nawet za blond kociaki z gimnazjum.
20 maj 20:37
Blondi seksi kociak :p: Tak super innym pomagacie i rozwiązujecie.... a innym nie... sprawiedliwość... skoro dla was to
taka pestka to co to za problem pomóc....
20 maj 20:49
PW: Tu nie idzie o sprawiedliwość, ale o nudę. Niech będzie:
Wspólnym mianownikiem dla 4 i 6 jest 12, mamy więc
| | 1 | | 3 | | 5 | | 2 | | 3 | | 10 | | 7 | |
x = |
| · |
| − |
| · |
| = |
| − |
| = − |
| . |
| | 4 | | 3 | | 6 | | 2 | | 12 | | 12 | | 12 | |
20 maj 21:10
Blondi seksi kociak :p: Błagam rozwiąże ktoś mi wszystkie zadania potrzebne mi są na 11 błagam
21 maj 09:42
J:
to zadania z podstawówki ?
masz przykład: j) (chyba najtrudniejszy)
| | 3 | | 27 | | 3 | | 27 | | 2 | | 27*2 | | 9 | |
2,7: |
| = |
| : |
| = |
| * |
| = |
| = |
| |
| | 2 | | 10 | | 2 | | 10 | | 3 | | 10*3 | | 5 | |
21 maj 10:19