tekst
AnKa: Kolarz w ciągu pierwszych dwóch godzin jechał z prędkością 35 kmh , a przez kolejne cztery
godziny jechał z prędkością 20 kmh
. Jaka była jego średnia prędkość na całej trasie?
20 maj 18:25
Janek191:
| | 2*35 + 4* 20 | | 70 + 80 | | 150 | |
vśr = |
| = |
| = |
| = 25 |
| | 2 +4 | | 6 | | 6 | |
20 maj 18:29
AnKa: Ooooo jak zwykle mój główny pomocnik
Dziękuję
20 maj 18:33
Janek191:
Weź się za naukę ,bo nie zdasz do II klasy
20 maj 18:34
AnKa: Och już nie bądź taki uszczypliwy

Jestem w III szkoły średniej i jakoś do tej pory nikt nie miał do mnie zastrzeżeń
20 maj 18:37