matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ile wynosi wartość wyrażenia ?
eve:
Ile wynosi wartość wyrażenia 2log5 2+log5 3?
20 maj 17:26
52:
2log
5
2+log
5
3=log
5
2
2
+log
5
3=log
5
4+log
5
3=log
5
(4*3)=log
5
12
20 maj 17:28
eve:
Dziękuje
20 maj 17:29