x + 3 | x2 | x − 3 | |||
+ 1 = | − | ||||
x + 2 | x2 − 4 | 2 − x |
x + 3 | x2 | x − 3 | |||
+ 1 = | − | , x ≠ − 2 i x ≠ 2 | |||
x + 2 | x2 − 4 | 2 − x |
( x + 3)*( x − 2) | x2 | (x −3)*(x+2) | |||
+ 1 = | + | ||||
( x + 2)( x −2) | x2 −4 | x2 −4 |
x2 +x − 6 | x2 −4 | x2 + x2 − x − 6 | |||
+ | = | ||||
x2 − 4 | x2 −4 | x2 −4 |
2 x2 + x − 10 | 2 x2 − x − 6 | ||
= | |||
x2 −4 | x2 − 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |