matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geo analityczna
xyz:
Obrazem punktu A=(a,4) w symertii wzgledem osi Oy jest punkt B=(b,1−a). wyznacz a i b
20 maj 13:59
J:
1 − a = 4 a = − b i rozwiąż ten układ równań
20 maj 14:01
xyz:
a=4 i b=3?
20 maj 14:03
J:
a = − 3 , b = 3
20 maj 14:07