tryg
wiesia: czy 2sinα to to samo co sin2α
20 maj 13:37
J:
nie ... sin2α = 2sinα*cosα
20 maj 13:37
wiesia: | | 3sinα+√3cosα | |
to jak obliczyć: wiedząc,że tgα=2√33 ,oblicz |
| |
| | 2sinα−2cosα | |
20 maj 14:13
J:
podzielić licznik i mianownik przez: cosα
20 maj 14:14
wiesia: dzięki J.mam jeszcze kilka pytań,jeśli możesz pomóż 😊.
| | cosα | | 1−sinα | |
Udowodnij,że jeśli α jestkątem ostrym,to równość |
| = |
| jest |
| | 1+sinα | | cosα | |
prawdziwa.
20 maj 14:25
J:
pomnóż na krzyż ..
20 maj 14:28
wiesia: dzięki J. Moje następne pyt.Kat α jest kątem ostrym.Wiedząc,że sinαcosα=38,oblicz
sinα+cosα.
20 maj 14:34
J:
(sinx +cosx)
2 = sin
2x + cos
2x + 2sinxcosx
| | 3 | | 7 | |
(sinx + cosx)2 = 1 + 2 |
| = |
| |
| | 8 | | 4 | |
| | 7 | | √7 | |
sinx + cosx = √ |
| = |
| |
| | 4 | | 2 | |
20 maj 14:40
Hugo: 
HUGO sie zgiął
20 maj 14:48
wiesia: bardzo dziękuję J.za pomoc,serdecznie pozdrawiam😊
20 maj 14:52