matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
szybkie potęgowanie
kuba:
Ile najmniej mnożeń trzeba wykonać, stosując algorytm szybkiego potęgowania od lewej do prawej mając x
7
?
20 maj 10:28
J:
dwa mnożenia: a = x
7
zakładamy,że znamy wartość: y = x
3
a = y
2
*x
20 maj 10:37