W gospodarce zamkniętej dane są wartości
Daniel: W gospodarce zamkniętej dane są wartości: C=1500, I=600, G(zakupy rządowe)=500,
F(transfery rządowe)=300, N(odsetki od długu państwowego)=100 i T(podatki)=1000.
Oblicz PKB, wielkość oszczędności prywatnych i państwa oraz całkowite
oszczędności. Wykaż równość oszczędności i inwestycji?
jak Takie zadanie rozwalic ?
20 maj 09:58
PW: To jest wiedza specjalistyczna, nie pytaj o takie rzeczy na forum matematycznym dla
licealistów. Normalny człowiek nie widzi żadnych związków między oszczędnościami prywatnymi a
tajemniczymi "G" i "l", których nawet nie nazwałeś.
Jako matematyk mam prawo skomentować:
− To już wiadomo, dlaczego to wszystko kupy się nie trzyma i nikt nic nie wie.
20 maj 13:08
J:
poczekać na wynik wyborów prezydenckich
20 maj 13:26