zbadać zbieżność szeregu
ola: Zbadać zbieżność szeregu
19 maj 22:11
ICSP: Warunek konieczny zbieżności.
20 maj 00:15
kyrtap: z tw. Cauchyego też można
20 maj 01:03
ICSP: Jak ?
20 maj 01:05
kyrtap: ech myślałem że można będzie zrobić z liczbę e tą granicę ale jednak nie dobre oko CSP
20 maj 01:09
ICSP: ano, jeszcze coś widzę
20 maj 01:19
kyrtap: ja już po Perle śpiący
20 maj 01:22
ola: czyli:
| | n | | 1 | |
lim n→∞ ( |
| )n=lim n→∞ ( |
| )n=lim n→∞ 1n=0 |
| | n+1 | | 1+1n | |
i wychodzi że jest zbieżny i co dalej
20 maj 10:01
Godzio:
Granica z "e" poczytaj
20 maj 10:37