4cos17◯ sin13◯ cos43◯ | ||
a) | ||
sin399◯ |
cos7◯ cos3◯ − cos87◯ sin367◯ | ||
b) | ||
sin440◯ |
(1 − 2sin210◯)cos70◯ | ||
c) | ||
2cos225◯ −1 |
3sin6◯ cos1086◯ | ||
d) | ||
cos438◯ |
cos7*cos3−sin3*sin(360+7) | ||
b) | = | |
sin(360+80) |
cos7*cos3−sin3*sin7 | ||
= | = | |
sin80 |
cos(3+7) | ||
= | =1 | |
cos10 |
(sin210+cos210−2sin210)*cos70 | |
= | |
2cos225−sin225−cos225 |
(cos210−sin210)*sin20 | ||
= | = | |
cos225−sin225 |
cos(20)*sin(20) | ||
= | = teraz wzór cos(2α)=cos2α−sin2α | |
cos(50) |
1 | sin(40) | 1 | cos(50) | 1 | ||||||
= | * | = | * | = | ||||||
2 | cos(50) | 2 | cos(50) | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |