Rozwiąż równania cosx=cos(π-x)
Zwyczajna: Rozwiąż równania
cosx=cos(π−x)
Prosiłabym z objaśnieniami
19 maj 20:05
Zwyczajna: Ktoś, coś? :c
19 maj 20:26
PW:
Zgodnie ze wzorem redukcyjnym dla wszystkich x jest
cos(π−x) = − cosx,
a więc mamy równanie
cosx = − cosx,
jak to rozwiązać − objaśniać chyba nie trzeba.
19 maj 21:54
Benny: @
PW, a nie można po prostu:
cosx=cos(π−x)
x=π−x
19 maj 22:18
Bogdan:
To nie jest Benny pełne rozwiązanie
19 maj 22:23
52: ...+kπ , k∊C
19 maj 22:24
Benny: No tak to jest oczywiste chodziło mi tylko o sposób
19 maj 22:33