BARDZO PROSZE O POMOC Z GÓRY DZIĘKUJE ZA ROZWIĄZANIE ZADAŃ
ADII: RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI
1. 5X+2−4(2X−1)=−3
3. 2−(X−3)=0,5X−1
4. 5X(X−2)−X(5X−2)=−4
5.
13X=−12
6. 2X+7=−4X−9
7. 3(X+1)=5(X+1)
8. 4(Y−3)=2(3Y−9)
9. 7(X−4)+2X=8
11. 3(2X−1)−4(4X−2)=0
12. (9−X):3=6
13. (X−1)
2−3X=X
2−4
17. 2(X+2)−3(X−1)+8=3X−1
20. 7,5X−2+3,5X=X−6,5
19 maj 19:47
irena_1: A jaki masz problem? To zwykłe równania. Wydaje mi się, że miałeś poćwiczyć równania, a nie
przepisać gotowce...
19 maj 19:51
19 maj 20:00
ADII: Proszę o pomoc przy tych zadaniach, nie mam pojęcia jak się za nie zabrać
19 maj 20:04
ADII: Proszę o pomoc przy tych zadaniach, nie mam pojęcia jak się za nie zabrać
1. 5X+2−4(2X−1)=−3
2. 1
12−X=−2
12
3. 2−(X−3)=0,5X−1
4. 5X(X−2)−X(5X−2)=−4
5.
13X=−12
6. 2X+7=−4X−9
7. 3(X+1)=5(X+1)
8. 4(Y−3)=2(3Y−9)
9. 7(X−4)+2X=8
11. 3(2X−1)−4(4X−2)=0
12. (9−X):3=6
13. (X−1)
2−3X=X
2−4
17. 2(X+2)−3(X−1)+8=3X−1
20. 7,5X−2+3,5X=X−6,5
19 maj 20:26
19 maj 20:52
19 maj 20:58
olekturbo: 5X+2−4(2X−1)=−3
5x+2−8x+4=−3
−3x=−9
x=3
dalej sam
19 maj 20:59
BANANA:
JESLI JEST KTOS TAKI KTO POMOZE TO BARDZO PROSZE JA NAPRAWDE Z TEGO NIC NIE ROZUMIE A NA JUTRO
POTRZEBUJE
RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI
1. 5X+2−4(2X−1)=−3
2. 1
12−X=−2
12
3. 2−(X−3)=0,5X−1
4. 5X(X−2)−X(5X−2)=−4
5.
13X=−12
6. 2X+7=−4X−9
7. 3(X+1)=5(X+1)
8. 4(Y−3)=2(3Y−9)
9. 7(X−4)+2X=8
11. 3(2X−1)−4(4X−2)=0
12. (9−X):3=6
13. (X−1)
2−3X=X
2−4
17. 2(X+2)−3(X−1)+8=3X−1
20. 7,5X−2+3,5X=X−6,5
19 maj 21:42
Metis: A gdzie wkład własny?
19 maj 21:46
BANANA: Metis: DZIĘKUJE
19 maj 21:50
Metis: Nie ma za co
19 maj 21:51