f. wymierna
xyz: Wyznacz f. wyjsciowa, wektor przesuniecia, przedzialy monotonicznosci, dziedzine i zbior
wartosci.
jak narysowac ta funkcje i jak wykazac monotonicznosc?
19 maj 14:10
J:
| | 2 | |
funkcja pierwotna: y = |
| .... przesunięcie o wektor: [2,0] |
| | x | |
19 maj 14:20
xyz: to wiem.. ale nie wiem jak to narysowac. pisze teraz sprawdzian i bardzo prosze o pomoc.
19 maj 14:23
irena_1:
Df=R\{−2}
ZWf=R\{0}
Funkcja maleje w przedziale (−∞; −2) oraz w przedziale (−2; ∞)
Hiperbola o asymptotach x=−2 oraz y=0
19 maj 14:25
J:
to hiperbola przesunięta o 2 w prawo
19 maj 14:25
xyz: | | 3 | |
dziekuje  a jak narysowac funkcje |
| ? |
| | x | |
19 maj 14:30
19 maj 14:31
Benny: | | 3 | |
funkcja |
| i przesuwasz do góry o 1 |
| | x | |
19 maj 15:17