matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pilne
ANDZIA2203:
rozwiąż nierówność (x+2)
3
(x+1)
2
(x−3)
2
(x−5)
5
<0 rozwiąż równanie a) 3
x
−1=9
x
−2 b) 0,125*2
x
+1=(U
√
2
{2}
−
X
4 gru 22:16
Godzio:
1) x=−2 x=−1 x=3 x=5 (−2,−1) ∪(−1,3) ∪(3,5)
4 gru 22:28