matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz współrzędne środka i długość promienia okręgu
Twi:
Witam, proszę o szybką pomoc
Wyznacz współrzędne środka i długość promienia okręgu o równaniu: a) x
2
+y
2
+8y+2=0 b) x
2
+y
2
−16x+10y+25+=0
4 gru 22:11
mm4:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1468.html
4 gru 22:26
Bogdan:
x
2
+ y
2
+ ax + by + c = 0
−a
−b
S(x
0
, y
0
), x
0
=
, y
0
=
, r =
√
x
0
2
+ y
0
2
− c
2
2
4 gru 22:28