matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz odległość wierzchołka sześcianu od przekątnej sześcianu. Wynik zaokrąglij
Czarik:
Objętość sześcianu wynosi 8cm
3
.
18 maj 21:30
Mila:
V=a
3
8=a
3
a=2 p=a
√
2
=2
√
2
d=a
√
3
=2
√
3
1
P
ΔD'AB
=
*p*a
2
1
P
ΔD'AB
=
*d*h
2
Oblicz pola i porównaj.
18 maj 21:38