Całka pomóżcie
Mati: Wytłumaczy mi ktoś i rozpisze jak takie coś mam rozwiązać?
Jedno proszę o rozwiązanie, jeśli zrozumiem to będę potem próbował inne
∫(x−y)dy=...?
18 maj 21:21
jakubs: x∫dy − ∫ydy = ...
całki elementarne
18 maj 21:22
Mati: X traktuję jako stałą ale dalej co mam zrobić jak obliczyć tą całeczkę?
18 maj 21:22
18 maj 21:23
Mati: Czyli wynik końcowy powinien być x+12y2+c?
18 maj 21:26
Mati: A skąd się wzięło xy na poczatku?
18 maj 21:26
Ajtek:
A ile wynosi ∫1dx?
18 maj 21:27
52: ∫dy=∫1dy=... ?
18 maj 21:28