Interpolacja
Dawid: Witam jak dokonać interpolacji mając dane
L <= 30 − h = 1,8 m,
L = 75 − h = 1,8 m,
L >= 125 − h = 2,3 m,
I potrzebuję wiedzieć jakie jest h dla l=114,22m
Dziękuje za pomoc
18 maj 20:15
PW: Interpolacja to szerokie pojęcie.
Co by nie napisał, to Ty powiesz "Sorry, ale mi chodziło o ..."
18 maj 20:22
Dawid: To co mam z tym zrobić

?
18 maj 20:23
t: Przeczytać wpierw co to jest interpolacja i jak ją rozumiesz

. Następnie zajrzeć do notatek
i napisać jakiej potrzebujesz (jaki dział).
18 maj 20:25
Dawid: O interpolacji nigdy nie miałem nic na matematyce

a te zadanie nawet nie jest związane z tym
przedmiotem tylko z podstawami projektowania okrętów.
18 maj 20:28
Dawid: Chciałby ktoś pomóc ?
19 maj 17:59
tralalala: wynik to 2,2
15 lip 10:37