matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
pawel:
Wyznacz pochodną funkcji:
2x
2
f(x)=(2
√
x
+ x
2
+1)(x−
1
x
) =
+
+ 2x
2
−x + 2
√
x
+
2
√
x
2x
√
x
2
√
x
x
2
1
+ x
2
+
+ 1 +
=
x
2
x
2
x
2
i stoję w miejscu, nie wiem co dalej, ktos pomoze to rozpisac, bardzo prosze
18 maj 20:03
52:
Dobrze to wymnożyłeś ? Bo mam rozumieć że mnożyłeś ?
18 maj 20:05
pawel:
tak
18 maj 20:06
pawel:
Nikt?
18 maj 20:32