matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pola czworokątów.
Kuba18090:
Oblicz pole prostokąta, którego przekątne o długości 12 cm przecinają się pod kątem 30
0
.
18 maj 16:12
irena_1:
1
1
1
P=
*12
2
*sin30
0
=
*144*
=36cm
2
2
2
2
18 maj 17:11