matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
helpme:
Pochodne Naszkicuj wykres funkcjo badajac przebieg zmiennosci funkcji: F(x)={2x
2
}{x
2
−9}
18 maj 12:57
J:
−36x
f'(x) =
(x
2
−9)
2
w punkcie x = 0 maksimum lokalne asymptota pozioma y = 2 asymptoty pionowe: x = −3 oraz x = 3 (−
∞
,−3) − f.rosnąca (−3,0) − f . rosnąca (0,3) − f.malejąca (3,+
∞
) f .malejąca
18 maj 14:18