prosze bardzo o pomoc
pat:
Znajdź wzór funkcji kwadratowej, o której wiadomo, że prosta y=−1 ma z wykresem funkcji jeden
punkt wspólny, a prosta y=−2 przecina ten wykres w punktach (−5,−2) i (1,−2).
y= −1/2x2+2
y= 2x2−3x+3
y= 1/3(x+3)2+2
y= −1/9(x+2)2−1
4 gru 22:01
Godzio:
ostatnie

bo wierzchołkiem jest punkt W(p,−1)
podstawiając do postaci kanonicznej: y=a(x−p)
2 +q => y=a(x−p)
2 −1
a jest tylko jedna taka odp
4 gru 22:15
pat: Godzio może być kilka odp nie tylko jedna
4 gru 22:21
Eta:
Należy rozwiązać tak:
| | −5+1 | |
yw= −1 i xw= |
| = −2 W( −2, −1)
|
| | 2 | |
postać kanoniczna:
y= a( x +2)
2 −1 i punkt ( 1 ,−2) nalezy do wykresu tej funkcji:
więc −2= a( 1+2)
2 −1
9a= −1 => a= −
19
to:
y= −19(x +2)2 −1
4 gru 22:34
AROB: Dobry wieczór
Eto,

Na ile Basia była dziś solenizantką?
4 gru 22:45
Eta:
Witam
AROB 
Basia używa nicku "Basia", bo tak ma naprawdę na imię

Dzisiaj ma święto i pewnie "baluje"
4 gru 23:21