matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania i nierówności trygonometryczne z góry dzięki za odp.
Pablo:
Rozwiąż równanie tg4x=√3 2sin
2
x+3sinx−2=0 2xos2x≥1
17 maj 20:13
Janek191:
Np. tg 4x =
√
3
π
4 x =
+ k*π
3
π
π
x =
+
*k , k − dowolna liczba całkowita
12
4
17 maj 21:37