jak sprawdzić czy punkty ...
gabi : jak sprawdzić czy punkty (3,2) i (1,2) należą do wykresu y=2x−4 ?
17 maj 20:10
bezendu:
A=(3,2)
2*3−4=2
2=2 Należy
17 maj 20:12
gabi : dziena

!
17 maj 20:15
gabi : a jak zapisać : dla jakich x są wartości dodatnie, a dla jakich ujemne z funkcji y=2x−6

17 maj 20:34
5-latek: Masz taka postac funkcji y=2x−6
Powiedz mi co to sa xsy ? a co to sa yki ?
17 maj 20:37
gabi : x− argumenty
y − wartośći
x0=3
y0=−6
17 maj 20:41
bezendu:
2x−6>0 Wartości dodatnie
2x−6<0 Wartości ujemne
17 maj 20:41