matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszeeee
kld:
Wyznacz równanie stycznej do wykresu funkcji f w punkcie o odcietej x0: A)f(x)=(x−4)
3
. ,x0=3
x−3
B)f(x)=
, x0=1
x
x
2
−1
C)f(x)=
,x0=1
x
2
−4
17 maj 13:53
J:
y = f`(x
0
)(x−x
0
) + f(x
0
)
17 maj 13:57
kld:
Czooo?
17 maj 13:59
J:
Licz pochodna w punkcie x
0
17 maj 14:09