matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
punkt przecięcia się prostej
elo:
Punkt przecięcia się prostej k : x +3y= 5 z prostą l : y = 2x −3 ma współrzędne
17 maj 13:19
J:
Porownaj obydwa y
17 maj 13:30
PW:
(2, 1). Ja po prostu zgadłem, ale trzeba rozwiazać układ równań:
⎧
x + 3y = 5
⎨
⎩
2x − y = 3
17 maj 13:30
Eta:
17 maj 14:51