matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dzielenie wielomianu
Karola:
Wykonaj dzielenie wielomianu w przez wielomian q. Zapisz wielomian w w postaci w(x)=p(x)q(x)+r(x). a) w(x)=−3x
3
−x
2
+3x−4, q(x)=x
2
−4
17 maj 09:03
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/107.html
. Mamsz tam opisany bardzo dokładnie sposób dzielenia wielomianow i rozwiązane tez przykłady
17 maj 09:06