matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pytanie
Kopi:
Ulcia
coś mi sie nie zgadza w miejscach 0 x1= −2
√
3
x2=1
√
3
4 gru 21:27
Kopi:
cos takiego mi wychodzi
4 gru 21:31
ula:
a jak ty liczysz tu miejsca zerowe?
−b+
√
Δ
x
1
=
2a
−b−
√
Δ
x
2
=
2a
podstaw a, b,Δ i otrzymasz x
1
=−1+
√
3
x
2
=−1−
√
3
4 gru 21:52