matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uklad rozwana z parametrem
kubaa:
x−2y+2z=1, 2x+(m−3)y+4z=2, −x+2y+(m
2
+m−2)z=1. Uklad rownan. M nalezy do R
15 maj 13:25
Qulka:
2
z=
m
2
+m
y=0
4
x= 1−
m
2
+m
15 maj 13:56